Gårdsbröd

Ett mörkt rågbröd med mycket smak och lång färskhållning. Med ett kraftigt pålägg är detta bröd oslagbart. I SM för mathantverk 2016 vann det vår första guldmedalj.

Ingredienser:

Vatten, rågsikt (KRAV) och fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, aktiv rågsurdeg (KRAV), salt, jäst.
Fullkorn: 28%

Vikt: Drygt 2,5 kg. Det säljs även halva bröd och på marknader fjärdedelar (“kvartingar”).

Pris 160 kr för hela bröd, 89 för halva och 50 för 1/4.

Bakas en gång i veckan och till marknader.

Färskhållning och förvaring:

Brödet har en mycket god färskhållning. I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i över en vecka. Även gårdsbröd som börjar bli gammalt kan rostas och blir väldigt gott då.