Fruktnötbröd

Fruktnötbrödet är ett av våra mest älskade bröd. Många säger att det är lika mycket kaffebröd som matbröd. Och då får man leta efter nyttigare kaffebröd.

Ingredienser:

Vatten, stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, aktiv rågsurdeg, fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, dadlar, fikon, russin, aprikoser, hasselnötter, pumpakärnor, jäst, salt.
Fullkorn 14% + nötter och frön.

Vikt ca 625g

Pris ca 69 kr (beroende på återförsäljare)

Färskhållning och förvaring:

I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i över en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Även fruktnötbröd blir väldigt smakrikt i rosten. Tänk dock på att rosten kan bli kladdig och få på sig spår av nötter (relevant om du har en nötallergiker i hushållet).