Fruktnötbröd

Fruktnötbrödet är ett av våra mest älskade bröd. Många säger att det är lika mycket kaffebröd som matbröd. Och då får man leta efter nyttigare kaffebröd.

Ingredienser:

Vatten, stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, aktiv rågsurdeg, fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, dadlar (eko), fikon (eko), russin (eko), hasselnötter (eko), pumpakärnor (eko), jäst, salt, sesam (eko) som pynt.
Fullkorn 14% + nötter och frön.

Vikt ca 625g

Pris ca 75 – 79 kr (beroende på återförsäljare)

Färskhållning och förvaring:

I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i över en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Även fruktnötbröd blir väldigt smakrikt i rosten. Tänk dock på att rosten kan bli kladdig och få på sig spår av nötter (relevant om du har en nötallergiker i hushållet).