
Ett luftigt vetesurdegsbröd med torkade tomater och oliver – det passar väl utmärkt till grillat eller sallad eller också bara till ingenting.
Det bakas som månadsbröd i juni och juli och ibland till marknader.
Ingredienser:
Stenmalet durumvetemjöl* från Labans kvarn på Gotland, vatten, aktiv vetesurdeg*, torkade tomater*, gröna oliver*, salt, jäst, oregano*, flingsalt.
* Ekologisk råvara
Pris 55 – 59 kr (beroende på återförsäljare).
Färskhållning och förvaring:
Vill du bevara skorpan knaprig kan du ställa brödet på snittytan på skärbrädan. Då blir inte inkråmet segt och skorpan förblir (och blir allt mer) knaprig. Vill du i stället ha ett mjukare och segare bröd lägger du det i en brödburk eller plastpåse. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Detta bröd är godast inom 3 -4 dagar. Börjar brödet bli torrt kan du med fördel rosta det i stället för att slänga det.
Översikt
Matbröd
Kaffebröd
Mazarin
Glutenfritt