Sommarbröd

Ett luftigt vetesurdegsbröd med tomater och oliver – det passar väl utmärkt till grillat eller sallad eller också bara till ingenting.
Det bakas som månadsbröd i juni och juli vid tillgång till svinnade tomater. Vid brist på dessa bakas Hängmattan.

Ingredienser:

Stenmalet vetemjöl* från Labans kvarn på Gotland, vatten, aktiv vetesurdeg*, svinnade tomater, gröna oliver*, salt, jäst, oregano*, flingsalt.
* Ekologisk råvara


Pris 55 – 59 kr (beroende på återförsäljare).

Färskhållning och förvaring:

Vill du bevara skorpan knaprig kan du ställa brödet på snittytan på skärbrädan. Då blir inte inkråmet segt och skorpan förblir (och blir allt mer) knaprig. Vill du i stället ha ett mjukare och segare bröd lägger du det i en brödburk eller plastpåse. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Detta bröd är godast inom 3 -4 dagar. Börjar brödet bli torrt kan du med fördel rosta det i stället för att slänga det.