Lantbröd

Ett långjäst ljust och ändå mustigt bröd som passar både som frukostbröd med alla sorters pålägg och till soppor och andra maträtter.

Brödet görs med både fördeg och surdeg och kalljäses över natten vilket ger mycket smak, mycket låga nivåer av FODMAP och lång färskhållning.

Psst: Du vill ha superfärskt bröd trots att det inte är leveransdag eller när det är slut i hyllan? Köp halvgräddat lantbröd på ICA Träffpunkten (i brödfrysen) och grädda klart hemma enligt anvisning på påsen när du vill njuta av nybakat bröd.

Ingredienser:

Stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, vatten, aktiv rågsurdeg (KRAV), fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, salt, jäst.

Fullkorn: 22%

Vikt ca 725g

Pris ca 63-69 kr (beroende på återförsäljare)

Färskhållning och förvaring:

Brödet har en knaprig skorpa och mjukt inkråm när det kommer ur ugnen. Du kan förvara det ståendes på snittytan de första 1-2 dagarna (se under levain). I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Lantbröd blir väldigt smakrikt i rosten.