Lantbröd

Ett ljust och ändå mustigt bröd som passar både som frukostbröd med alla sorters pålägg och till soppor och andra maträtter.

Ingredienser:

Stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, vatten, aktiv rågsurdeg, fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, salt, jäst.

Fullkorn: 21%

Vikt ca 725g

Pris ca 55 kr (beroende på återförsäljare)

Färskhållning och förvaring:

Brödet har en knaprig skorpa och mjukt inkråm när det kommer ur ugnen. Du kan förvara det ståendes på snittytan de första 1-2 dagarna (se under levain). I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Lantbröd blir väldigt smakrikt i rosten.