Ett mycket uppskattat, mustigt bröd som passar både som frukostbröd och till mat.
Ingredienser:
Stenmalet vetemjöl från Labans kvarn på Gotland, vatten, aktiv rågsurdeg, valnötter, fullkornsrågmjöl från Labans kvarn på Gotland, salt, jäst.
Fullkorn: 21% + nötter
Vikt ca 675g
Pris ca 75 kr (beroende på återförsäljare)
Bakas en gång i veckan och till marknader.
Färskhållning och förvaring:
Brödet har en knaprig skorpa och mjukt inkråm när det kommer ur ugnen. Du kan förvara det ståendes på snittytan de första 1-2 dagarna (se under levain). I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i en vecka. Tycker du att brödet börjar bli för segt eller fast kan du rosta det. Valnötsbröd blir väldigt smakrikt i rosten.
Översikt
Matbröd
Kaffebröd
Mazarin
Glutenfritt