Hudik Sol

Ett grövre bröd med mycket frön i. Solrosfröna i degen och på ytan och de antydda solstrålarna på ytan är ansvariga för brödets namn. Det passar särskilt gott till lite kraftiga pålägg och till en god soppa.

Ingredienser:

Vatten, stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, aktiv rågsurdeg, fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, solrosfrön (eko), linfrön (eko), färskt krossad råg (KRAV), salt, jäst.

Fullkorn: 23% + frön

Vikt ca 725g

Pris ca 65 – 69 kr (beroende på återförsäljare)

Bakas en gång i veckan och till marknader

Färskhållning och förvaring:

I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i över en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Hudik Sol blir väldigt smakrikt i rosten.