Ett grövre bröd med mycket frön i. Solrosfröna i degen och på ytan och de antydda solstrålarna på ytan är ansvariga för brödets namn. Det passar särskilt gott till lite kraftiga pålägg och till en god soppa.
Ingredienser:
Vatten, stenmalet vetemjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, aktiv rågsurdeg, fullkornsrågmjöl (KRAV) från Labans kvarn på Gotland, solrosfrön (eko), linfrön (eko), färskt krossad råg (KRAV), salt, jäst.
Fullkorn: 23% + frön
Vikt ca 725g
Pris ca 65 – 69 kr (beroende på återförsäljare)
Bakas en gång i veckan och till marknader
Färskhållning och förvaring:
I brödburk/plastpåse håller det sig mjukt i över en vecka. Bröd ska alltid förvaras i rumstemperatur. Tycker du att brödet börjar bli för fast kan du rosta det. Hudik Sol blir väldigt smakrikt i rosten.
Översikt
Matbröd
Kaffebröd
Mazarin
Glutenfritt