Månadens bröd

Björksavsbröd
med nytappad sav

55 kr

Öppettider:

Öppet:
Mån - lör: 10 – 18
Butiken är tidvis en obemannad
TILLITSBUTIK.

Beställ bröd även för avhämtning på Ting med Tanke ons, fre, lör

Våra Facebooks logotypsida @hudikbrod är alltid öppen. Gilla oss på

 

Råvarorna

Vårt mjöl köper vi övervägande från Saltåkvarn. Mjölet därifrån är stenmalet och ekologiskt, till och med biodynamiskt. Sedan före jul använder vi även en del lokalt odlat KRAV-mjöl som är malet på Nordsjö Kvarn utanför Järvsö. Detta mjöl säljer vi även i påsar.
I kaffebrödet använder vi ekologiskt smör (utom när det är slut på mejeriet vilket någon gång förekommer).

Torkade frukter, maisstärkelse och rismjöl till det glutenfria brödet, nötter och fröer köper vi på Biofood där man ofta även kan välja ekologiska varor från olika ursprungsländer.

Ekologisk mjölk från Gustavssons fjällkobesättning i Rogsta och ekologisk potatis från Tunaborg liksom rabarber, röda och svarta vinbär och äpplen från den egna trädgården i Hög är både lokalproducerade och ekologiska. Blåbären är plockade i Hälsingland. Och honung till bl a vörtbrödet , mysli och bagarchips köper vi på Trogsta Honung.
Ägg köper vi av Kinsta hönsgård utanför Söderhamn.

Vatten utgör en stor ingrediens i mjukt bröd. Varför pratas det aldrig om vattnet? Efter en dubbelblindstudie här på bageriet med häpnadsväckande resultat bakar vi våra bröd på källvatten från Hög eftersom smaken på källvattensbrödet visade sig vara klart överlägsen. Finns det inte smittorisk, särskilt vid stora regnmängder? Dels hettas ju allt vatten upp i ugnen så att eventuella bakterier dör och dels dricker bageriägaren samma vatten hemma och fungerar således som testperson Lächelnd.

Vi är nu i färd med att KRAV-certifiera vårt brödsortiment trots höga kostnader och extra arbete.