Ost

Jarseost kommer förstås från Järvsö. Mjölken kommer från en närbelägen gård där korna äter färskt gräs under sommaren och ensilage, hö, och kraftfoder på vintern.Det finns både blåmögelost, vitmögelost, blåvita mögelostar, färskost och en fetaliknande ost. Mer hittar du under http://www.jarseost.se/vart-ostsortiment/

Åsbergets Gårdsmejeri i Bräcke (Jämtland) ystas både get- och komjölk till helt underbara ostar som är smakrika utan att vara starka. Vi köper olika ostar vid olika tider och försöker att alltid ha både get- och koostar hemma. Läs mer om ostarna under http://asberget.se/

Ibland har vi även de prisbelönta ostarna från Skärvångens Bymejeri i sortimentet. Läs mer om deras ostar på http://www.bymejeriet.se/produkter/var-ost/

Hårdost på getmjölk köper vi från Holland där man har en lång tradition av dessa ostar.

En god ekologisk brie är klosterosten från Thise i Dankmark, rund och mild i smaken. Läs mer under http://naturensskafferi.se/produkt/benedict-vit-klosterost-ekologisk-vitmogelost/