Månadens bröd

Lingonbröd
med råg, rostad havre och lingon
55 kr

 

Bröd utan glutenhaltigt mjöl

Glutenfritt bröd bakas givetvis av glutenfritt mjöl och eventuellt andra glutenfria ingredienser. Även omgivningen måste vara glutenfri, vilket i princip innebär fri från mjöldamm. Därför förvarar vi våra glutenfria råvaror i ett eget lager som inte öppnas när annan bakning pågår. En gång i veckan kör vi ut allt som kan köras ut ur bakstugan, täcker över annat med rena presenningar, låser bakdörren för att förhindra korsdrag, torkar golvet, bakbordet, maskinerna och ugnen extra noga – och öppnar dörren till lagret för glutenfria råvaror och redskap för att baka bröd och kaffebröd på glutenfria ingredienser. Givetvis kan vi trots stor noggrannhet inte garantera med 100%-ig säkerhet att inget mjöldamm kommer på avvägar och på bröden. Därför kallar vi inte vårt bröd för glutenfritt utan ”bakat utan glutenhaltigt mjöl”. Vi vet dock av kunder som är mycket känsliga för små mängder gluten att de äter vårt bröd utan problem. Man kan förstås även göra kemiska analyser, men dels kostar varje analys flera tusen kronor och dels kan ju bara stickprover testas.

Frukt- och nötbröd/frukt- och solrosfröbröd

Glutenfritt fruktbröd och nötbröd med glutenfri havresurdeg

Vatten, ekologisk majsstärkelse, havresurdeg av glutenfri havre, ekologiskt bovetemjöl, ekologiska aprikoser, fikon och russin, ekologiska hasselnötter och pumpafrön, Fibrex (glutenfri betfiber), havssalt, ekologisk jäst.
Frukt- och solrosfröbröd finns som alternativ. Där har hasselnötterna bytts ut mot ekologiska solrosfrön.
Bröden bakas på onsdagar på eftermiddagen i den mån det börjar ta slut i frysen. De fryses skivade ons kväll.
Pris: 79 kr

Morotsbröd

Glutenfritt, mjölkfritt morotsbröd med glutenfri surdeg

Vatten, havresurdeg av glutenfri havre, ekologiskt bovetemjöl, ekologisk majsstärkelse, ekologisk hirs, ekologiska morötter, ekologiskt rårismjöl, ekologisk olivolja, havssalt, ekologisk jäst.
Bröden bakas på onsdagar på eftermiddagen i den mån det börjar ta slut i frysen. De fryses skivade ons kväll.
Pris: 69 kr

Frölimpa

Vatten, havresurdeg av ekologisk glutenfri havre, ekologiskt glutenfritt havremjöl, ekologisk filmjölk, ekologiska linfrön, pumpafrön, sesam- och solrosfrön, grovt ekologiskt bovetemjöl, ekologiskt rårismjöl, ekologiskt äpple, ekologisk brödsirap, ekologisk psylliumHusk, havssalt, ekologisk spiskummin, ekologisk jäst.
Bröden bakas på onsdagar på eftermiddagen i den mån det börjar ta slut i frysen. De fryses skivade ons kväll. Frölimpan har god hållbarhet.
Pris: 79 kr

Hällbröd utan glutenhaltigt mjöl

Glutenfritt knäckebröd med glutenfri surdeg

Ingredienser: Vatten, ekologisk bovetekross, surdeg på ekologisk glutenfri havre, ekologiskt glutenfritt havremjöl, ekologiskt glutenfritt rårismjöl, Fibrex, ekologisk jäst, ekologisk banan, havssalt.                                           

Kokosbollar

Ekologiska glutenfria havregryn, mjölkfritt margarin, ekologiskt socker, ekologiskt och rättvisemärkt kaffe, ekologisk kakao, ekologisk kokos.